United Kingdom

Jeffrey Dahmer-serie ‘Monster’ wordt een van Netflix’ meest bekeken shows aller tijden

63113965 0 image a 62 1664917339987

Netflix’s Monster: The Jeffrey Dahmer Story lijkt een snaar te raken bij kijkers.

De serie over een van de meest beruchte Amerikaanse kannibaal-seriemoordenaars, gemaakt door Ryan Murphy, is in slechts twee weken tijd de negende meest populaire Engelstalige tv-serie van Netflix geworden.

Monster is tot nu toe 496,1 miljoen uur bekeken, met minstens 56 miljoen huishoudens die volgens Variety alle 10 afleveringen van de serie hebben bekeken.

Football Highlights

Golven maken: Monster: The Jeffrey Dahmer Story is in slechts twee weken tijd de negende meest populaire Engelstalige tv-serie van Netflix geworden

De streamer meet de populariteit van hun shows door het aantal bekeken uren in de eerste 28 dagen te tellen, wat betekent dat de show nog 16 dagen heeft om een ​​nog hogere plek op de kaart te behalen.

Met Evan Peters in de hoofdrol als de seriemoordenaar die bekend staat als de Milwaukee Cannibal, staat de show sinds de release op nummer één in de Engelstalige tv-hitlijst en is het ook de op één na meest bekeken Engelstalige serie in een week ooit, alleen verslaan uit per seizoen 4 van Vreemde Dingen.

De serie debuteerde op 21 september voor een publiek van 196,2 miljoen. De show beschrijft de schokkende moorden op 17 jonge mannen en jongens door toedoen van de Milwaukee-moordenaar tussen 1978 en 1991.

Ware misdaad: Monster is tot nu toe 496,1 miljoen uur bekeken, met minstens 56 miljoen huishoudens die volgens Variety alle 10 afleveringen van de serie hebben bekeken

Ware misdaad: Monster is tot nu toe 496,1 miljoen uur bekeken, met minstens 56 miljoen huishoudens die volgens Variety alle 10 afleveringen van de serie hebben bekeken

Het vertelt het verhaal van Dahmer vanuit het perspectief van zijn slachtoffers, en onderzoekt de grote fouten die de politie van Wisconsin maakte bij de behandeling van het onderzoek naar de beruchte massamoordenaar, die nationale krantenkoppen haalde voor daden van kannibalisme en necrofilie.

De show bevat minstens 10 incidenten waarbij de autoriteiten Dahmer bijna in hechtenis namen, maar dat niet deden, waardoor de verwrongen misdaadgolf werd verlengd.

Peters gaf onlangs toe dat het portretteren van de seriemoordenaar ‘een van de moeilijkste dingen was die ik ooit in mijn leven heb moeten doen’.

Gruwelijk verhaal: met in de hoofdrol Evan Peters als de seriemoordenaar die bekend staat als de Milwaukee Cannibal, heeft de show sinds de release de nummer één plek op de Engelstalige tv-hitlijst.

Gruwelijk verhaal: met in de hoofdrol Evan Peters als de seriemoordenaar die bekend staat als de Milwaukee Cannibal, heeft de show sinds de release de nummer één plek op de Engelstalige tv-hitlijst.

Schokkend: de serie debuteerde op 21 september voor een publiek van 196,2 miljoen mensen en vertelt het verhaal van Dahmer vanuit het perspectief van zijn slachtoffers

Schokkend: de serie debuteerde op 21 september voor een publiek van 196,2 miljoen mensen en vertelt het verhaal van Dahmer vanuit het perspectief van zijn slachtoffers

In een interview met Netflix zei de 35-jarige acteur dat hij ‘bang’ was om de rol op zich te nemen vanwege het gruwelijke verleden van Dahmer, eraan toevoegend dat hij tijdens het filmen naar ‘donkere plaatsen’ moest gaan om in de mindset van de moordenaar te komen .

Ter voorbereiding van zijn vertolking van de beruchte moordenaar keek Evan naar het interview van Stone Phillips met de echte moordenaar, terwijl hij een aantal biografieën las en het politierapport van 1992 van Dahmers bekentenis.

Bovendien luisterde de ster naar audio van de moordenaar die sprak met een psycholoog of detective die hem interviewde, waarbij Evan zei dat hij nerveus was om de rol op zich te nemen, omdat hij opmerkte hoe belangrijk het was om een ​​’authentiek’ verslag te geven om de slachtoffers te respecteren’ geliefden.

Monster: De serie vertelt het verhaal van de schokkende moorden op 17 jonge mannen en jongens door toedoen van de Milwaukee-moordenaar tussen 1978 en 1991 (Dahmer afgebeeld in 1991)

Monster: De serie vertelt het verhaal van de schokkende moorden op 17 jonge mannen en jongens door toedoen van de Milwaukee-moordenaar tussen 1978 en 1991 (Dahmer afgebeeld in 1991)

Hij legde uit: ‘Het was zo overweldigend dat het allemaal echt gebeurde dat het belangrijk was om respectvol te zijn voor de slachtoffers, de families van de slachtoffers, om te proberen het verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen.’

Over hoe zwaar het proces was, vervolgde hij: ‘Eerlijk gezegd, ik was erg bang voor alle dingen die hij deed en daarin duiken, en proberen me daaraan te committeren zou absoluut een van de moeilijkste dingen zijn die ik ooit heb gehad. te doen in mijn leven omdat ik wilde dat het heel authentiek was.

‘Maar om dat te doen, moest ik naar echt donkere plekken gaan en daar voor langere tijd blijven.’

Tough: Peters, 35, heeft toegegeven dat het portretteren van de seriemoordenaar kannibaal 'een van de moeilijkste dingen was die ik ooit in mijn leven heb moeten doen'

Tough: Peters, 35, heeft toegegeven dat het portretteren van de seriemoordenaar kannibaal ‘een van de moeilijkste dingen was die ik ooit in mijn leven heb moeten doen’

Evan ging verder met het crediteren van de bemanning die bij hem op de set was omdat ze hem stabiel hielden terwijl hij zich verdiepte in het donkere onderwerp voor de serie.

Hij zei: ‘Ik moet zeggen dat de bemanning me op de vangrails heeft gehouden, ik kan ze niet genoeg bedanken en ik had deze rol met hen niet kunnen vervullen…’

‘Het was een uitdaging om te proberen deze persoon, die schijnbaar zo normaal was, maar onder alles, deze hele wereld had die hij voor iedereen geheim hield.’

Rol: In een interview met Netflix zei de acteur dat hij 'bang' was om de rol op zich te nemen vanwege het gruwelijke verleden van Dahmer, eraan toevoegend dat hij tijdens het filmen naar 'donkere plaatsen' moest gaan

Rol: In een interview met Netflix zei de acteur dat hij ‘bang’ was om de rol op zich te nemen vanwege het gruwelijke verleden van Dahmer, eraan toevoegend dat hij tijdens het filmen naar ‘donkere plaatsen’ moest gaan

62997011 11269509 image a 9 1664918305333

Onderzoek: Ter voorbereiding van zijn vertolking van de beruchte moordenaar keek Evan naar het interview van Stone Phillips met de echte moordenaar, terwijl hij een aantal biografieën las en het politierapport van 1992 van Dahmer’s bekentenis

Het succes van de serie is niet zonder kritiek gekomen, aangezien veel mensen op Twitter hun afschuw uitten over het aanhoudende commerciële succes van het true crime-genre en de traumatische impact die het zou kunnen hebben op overlevenden.

Kijkers sloegen ook op Netflix voor het toevoegen van een LGBTQ-tag aan de serie.

Velen riepen naar het streamingplatform – dat nu de tag heeft verwijderd – en zeiden dat ze ‘verbluft’ en ‘afschuwelijk’ waren over de keuze.

Hard: 'Eerlijk gezegd was ik erg bang voor alle dingen die hij deed en daarin duiken, en proberen me daaraan te committeren zou absoluut een van de moeilijkste dingen zijn die ik ooit in mijn leven heb moeten doen'

Hard: ‘Eerlijk gezegd was ik erg bang voor alle dingen die hij deed en daarin duiken, en proberen me daaraan te committeren zou absoluut een van de moeilijkste dingen zijn die ik ooit in mijn leven heb moeten doen’

Afbeelding: 'Het was zo overweldigend dat het allemaal echt gebeurde dat het belangrijk was om respectvol te zijn voor de slachtoffers, de families van de slachtoffers, om te proberen het verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen'

Afbeelding: ‘Het was zo overweldigend dat het allemaal echt gebeurde dat het belangrijk was om respectvol te zijn voor de slachtoffers, de families van de slachtoffers, om te proberen het verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen’

De true crime-serie staat ook in het middelpunt van de kritiek over de traumatische impact die het kan hebben op overlevenden.

De zus van Dahmer-slachtoffer Errol Lindsey, Rita Isbell, zei in een gesprek met Insider Sunday dat Netflix nooit contact met haar heeft opgenomen over de serie en noemt het hard en onzorgvuldig.

‘Ik heb het gevoel dat Netflix had moeten vragen of we het erg vonden of wat we ervan vonden om het te maken’, zei ze. ‘Ze hebben me niets gevraagd. Ze hebben het gewoon gedaan. Maar ik heb geen geldhonger, en daar gaat deze show over, Netflix probeert betaald te krijgen.’

De impact: het succes van de serie is niet zonder kritiek gekomen, aangezien veel mensen hun afschuw uitten over het aanhoudende commerciële succes van het true crime-genre en de traumatische impact die het zou kunnen hebben op overlevenden

De beruchte seriemoordenaar werd gezien in een mugshot

De impact: het succes van de serie is niet zonder kritiek gekomen, aangezien veel mensen hun afschuw uitten over het aanhoudende commerciële succes van het true crime-genre en de traumatische impact die het zou kunnen hebben op overlevenden; (L) Peters als Dahmer (R) Dahmer in een mugshot

Naast Evan bevat de show ook acteurs Niecy Nash, Penelope Ann Miller, Shaun J. Brown, Colin Ford en Richard Jenkins, met regisseurs Paris Barclay, Carl Franklin en Janet Mock.

Miller en Jenkins spelen de rollen van Dahmer’s ouders, terwijl Nash Dahmer’s buurman Glenda Cleveland speelt, die tevergeefs probeerde zijn bizarre gedrag aan de autoriteiten te melden.

Peters heeft in het verleden met maker Ryan Murphy aan een aantal projecten gewerkt, waaronder negen van de tien seizoenen van American Horror Story, evenals de serie Pose.

Verontwaardiging: de serie kreeg ook te maken met een nieuwe terugslag, toen kijkers naar Netflix gingen voor het toevoegen van een LGBTQ-tag aan de show

Verontwaardiging: de serie kreeg ook te maken met een nieuwe terugslag, toen kijkers naar Netflix gingen voor het toevoegen van een LGBTQ-tag aan de show

Dahmer werd in 1992 veroordeeld voor 16 moorden en veroordeeld tot 16 levenslange gevangenisstraffen.

Hij werd in november 1994 doodgeslagen met een metalen staaf door Christopher Scarver, een andere gevangene in het Columbia Correctional Institution in Portage, Wisconsin.

Het gruwelijke verhaal van Dahmer is in het verleden opgetekend in de film Dahmer uit 2002, waarin Jeremy Renner de titelrol speelde; evenals My Friend Dahmer uit 2017, waarin Ross Lynch een tienerversie van de ontluikende seriemoordenaar speelde.

Reactie: Velen riepen het streamingplatform - die de tag nu hebben verwijderd - uit en zeiden dat ze 'verbluft' en 'walgelijk' waren over de keuze

Reactie: Velen riepen het streamingplatform – die de tag nu hebben verwijderd – uit en zeiden dat ze ‘verbluft’ en ‘walgelijk’ waren over de keuze

.